Látnivalók

Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark

A Lenti termálfürdőben 5 szabadtéri, 4 fedett (élmény-, úszó-, gyermek- és gyógymedencék) és egy félig fedett melegvizes wellness élménymedence valamint 8 hektár zöldterület, továbbá fák, pálmafák nyújtanak pihenést és felüdülést a vendégeknek.

A 3500 m2-s fedett fürdőben, 630m2 pihenőtér pihenőágyakkal, továbbá úszó-, gyógy-, hidromasszázs- és gyermekmedencék valamint változatos szauna világ- benne finn, aroma, infraszaunák- találhatók.

A lenti fürdő vize Európa szerte ismert 40.000 éves nátrium-hidrogénkarbonátos gyógyvíz, amely mozgásszervi problémák, gerinc (nyak. hát, derék), lumbágó, ízületi (váll, könyék, kéz, csípő, térd, boka) gyulladásos és kopásos megbetegedések kezelésére alkalmas.

A Szent György Energiapark Európában egyedülállóvá teszi a lenti termálfürdőt, mivel olyan jótékony hatású energiavonalak találkozási pontjaiban fekszik, ahol a vendégek a gyógyvíz és e különleges energetikájú hely együttes hatása miatt hatékonyabban tudnak pihenni. A keleti kultúrában a földsugárzások ezen típusát sárkányáramoknak nevezték.

További tájékoztatást a következő weblapon érhet el: www.lentifurdo.hu

Kisvasút

Lentiből indul Magyarország leghosszabb (32 km) erdei kisvasútja, amely Lenti és Kistolmács között közlekedik május 1. –szeptember végéig. Diesel és gőzmozdony vontatású különvonat a Vasútüzemnél egész évben megrendelhető.
A kisvasút menetrendjét a következő linken érheti el: http://www.zalaerdo.hu

A Lentiben lévő állomásépületben Erdészeti-, Faipari- és Vasúttörténeti Múzeum enged bepillantást a látogatóknak a göcseji erdők színes világába, az erdészek munkájába és a vasút történetébe.

Tőzike tanösvény

A Lenti vár melletti parkerdőben található a felújított Tőzike tanösvény. A 3,2 millió forintos ráfordítással felújított másfél kilométer hosszú tanösvény kilenc különböző pontján interaktív információs táblák kerültek kihelyezésre, melyek segítségével játékos formában ismerkedhetnek meg az erre járók a térség ezen részén található állat és növényfajokkal.

További részletek a következő weblapon:
www.lenti.hu

Kerékpártúrák

A kerékpárosokat és természetjárókat 36 km kiépített kerékpárút, valamint 80 km kerékpározható útvonal, erdei és mezei gyalogutak, lovaglási lehetőségek várják.

Letölthető kerékpárútvonalak térképpel a következő linkekre kattintva:

http://www.del-zalai-erdotaj.hu
https://feritiv.files.wordpress.com/

Elérhetőségeink

Cím
ZSELBA KFT.
8960 Lenti, Béke út 49.
Adószám: 13061816-2-20
NTAK szám: UD 19003045

Telefon
+36 30 290-46-21
+36 30 641-81-79


borokaapartmanlenti@gmail.com

Térkép
GPS: 46°36'58.72"É, 16°32'0.03"K

SZÉP kártya

Facebook oldalunk

Minden jog fenntartva! © ZSELBA KFT. borokaapartmanlenti@gmail.com www.borokaapartman.hu